Nye avgiftsregler har gjort at drivstoffprisene har nådd et rekordhøyt nivå i det nye året. Det lønner seg derfor å tenke smart når du skal fylle opp tanken. 

Mange måtte ut med over 16 kroner literen for bensin og over 15 kroner for diesel når de skulle fylle tanken etter juleferien.

Det er små forskjeller mellom de ulike stasjonene, men det kan være store prisforskjeller gjennom uken.

Mandag morgen har lenge vært kjent som den rimeligste dagen å fylle drivstoff på. Årsaken til dette er at kjedene sender ut anbefalt listepris til stasjonene mandag formiddag. Etter at listeprisen er sendt ut, gjør prisene et hopp.

De lokale stasjonene begynner deretter å konkurrere mot hverandre. Prisene følges med argusøyne og dersom den ene stasjonen i nærområde setter ned prisen, vil også de andre i nærheten gjøre det samme.

Selv om man kanskje tror at bensinstasjonene tjener mye penger på høye drivstoffpriser er det ofte ørsmå marginer. Faktisk så små at stasjonene blir subsidiert fra oljeselskapene dersom de setter prisen under anbefalt listepris for å kunne konkurrere med stasjoner i nærheten.

Ikke glem torsdag morgen

Mange bilister er kjent med at det er lavere drivstoffpriser mandag morgen, men glemmer ofte at det også er penger å spare på torsdager.

Konkurransen mellom stasjonene fortsetter nemlig frem til torsdag morgen. Da når prisene ofte det laveste nivået før prisstøtten utløper og prisene igjen settes opp til anbefalt listepris. Deretter begynner stasjonene å konkurrere med hverandre igjen frem til mandag morgen.
Det er ikke så enkelt å forstå, men for den prisbevisste bilist lønner det seg derfor å fylle drivstoff i tidsrommet fra søndag kveld til mandag morgen og tidlig på torsdag før prisene settes opp på ny.

Selv om man tenker at en krone fra eller til ikke spiller så stor rolle,  viser en undersøkelse gjennomført av Tønsberg Blad at det kan være en prisforskjell på 2,27 kroner literen avhengig av når du fyller bensin.
Det blir det penger av gjennom et helt år. Hvis du kjører like mye som gjennomsnittsbilisten som er 17.000 kilometer årlig, og bilen din bruker 0,7 liter på mila tilsvarer det drøyt 2600 kr årlig hvis du fyller når prisene er på sitt høyeste sammenlignet med de dagene i uken hvor prisen er lavest.

Spar penger ved å velge riktig kredittkort

Det er også penger å spare hvis du velger riktig betalingskort. Mange av kjedene tilbyr egne kort som gir drivstoffrabatt. Det kan derimot være greit å kunne velge den stasjonen som til en hver tid tilbyr den billigste bensinen.

Med Santanders Flexi Visa vil du få 4 prosent bonus, uansett hvilken stasjon du fyller på. Det vil si at du ikke trenger å forholde deg til en bestemt kjede når du skal fylle tanken. Totalt sparer du 60 øre per liter dersom literprisen er 15 kroner.

Med rekordhøye bensinpriser vil det altså lønne seg å fylle til riktig tidspunkt og velge et fleksibelt kredittkort. Husk bare å betale tilbake når fakturaen kommer, slik at du unngår renter på beløpet.

Les mer og søk om Flexi Visa her

Eff.rente 25,33 %, 15 000, – o/12 mnd. Totalt 16 915,