Ole Kristiansen (34) fra Mosjøen har fantasert om å dumpe borti en United-spiller på en flyplass en gang. Det har ikke skjedd så langt. Til gjengjeld fikk han i høst i stedet hilse på hele laget og se dem i action mot Arsenal.

Ole Kristiansen er andregenerasjons United-supporter og har heiet på de røde djevlene så lenge han kan huske.

– Faren min er ihuga United-supporter, og jeg er oppvokst med tippekamper der pappa satt og kauka. Så jeg er på en måte født inn i dette, forteller Ole. Det var dermed ikke til å unngå at Ole og alle de fire brødrene ble fans, rikt utstyrt med plakater, skjerf og drakter og alle effekter de kunne få tak i.

– Det kunne ikke bli noe annet lag, fastslår Ole som til daglig jobber som energimontør i Helgeland Kraft AS.

Bare en gang har han vært på fotballreise, da Manchester United slo byrivalene The citizens 4-2 i 2015. – Jeg tenkte det var umulig å toppe den opplevelsen, forsikrer han.

Så feil kan man ta.

Som medlem av supporterklubben oppdaget nemlig Ole at Santander hadde en konkurranse hvor man kunne vinne en drømmedag i Manchester sammen med en venn.

Da den gledelige telefonen kom en stund senere, hadde nordlendingen for lengst glemt konkurransen. Overraskelsen – og gleden var dermed stor.

– En sånn tur må man oppleve med andre som brenner for det samme. Jeg tok med en god kollega, som også er United-supporter. Det ble en tur for minnebøkene, fastslår han.

Tett mellom høydepunktene

Programmet startet allerede morgenen etter ankomst, med tur til lagets fasjonable treningssenter på Carrington. På et konferanserom ventet celebriteter som Albert Morgan og Andy Cole, som fortalte historier og svarte på spørsmål.

Ole og Andy Cole. Foto: Privat

Ole og Andy Cole. Foto: Privat

De kunne se spillerne trene, og jammen fikk de ikke også komme ned og hilse på!

–  Vi måtte gå ned en trapp, og der, ved inngangen, stod alle  spillerne og så på oss da vi kom. Jeg ble helt starstruck og stirret først bare i gulvet. Da hørte jeg plutselig en som sa «hello». Da jeg så opp, var det Bastian Schweinsteiger. Det var veldig spesielt. Absolutt alle var hyggelige og folkelige, forteller han.

The Aon Training Complex var i seg selv en spesiell erfaring.

– Treningssenteret er hellig grunn, både for spillerne og klubben, og det er ikke så mange i verden som slipper inn der, sier Ole, som forteller at de også fikk se på nært hold hvor store kjendiser spillerne er.

– Paparazziene stod klare på utsiden. Å være proff i England er stort!

Siden fulgte omvisning på Old Trafford, mat og drikke, samt et besøk i Megastore for å handle nye spillertrøyer og andre nødvendigheter. Så mange opplevelser allerede før selve kampen!

Match Day!

Klokken 10 neste dag var de inviterte gjestene på plass på Old Trafford, pent kledd i skjorte og dressjakke. For Santanders inviterte gjester var nemlig VIP-er, som skulle tilbringe dagen med top notch service og utsikt til kampen fra den berømte Warwick-suiten.

– Og det er faktisk ikke tillatt å møte opp i spillertrøye og skjerf, opplyser Ole.

Inn kom den ene legenden etter den andre; Bryan Robson, Gary Pallister, Lee Martin og Lou Macari, for å nevne noen.

Stas å møte gamle helter før kampen. Foto: Privat

Stas å møte gamle helter før kampen. Foto: Privat

– De gamle heltene behandlet oss som om vi kjente hverandre, det var virkelig en höjdare. Der var også matservering og fri bar – det var som å komme til himmelen!

Som kjent endte kampen 1-1. Mata scoret for United omtrent halvveis uti andre omgang, og Arsenal utlignet først i det 89. minuttet.

– Det var selvfølgelig surt da Giroud headed inn det målet. Men etter min syn kjørte United over Arsenal gjennom nesten hele kampen. På det tidspunktet hadde de ikke spilt så godt på en stund, så det var stor kamp, forklarer Ole, som også passet på å skaffe noen autografer i løpet av turen.

– Jeg hadde med en spillertrøye som jeg fikk signert av Pogba og noen andre stjerner, samt legendene. Den har jeg gitt til den ene broren min, som sitter i rullestol etter en ulykke. Han er like stor fan som meg, utdyper han.

Ingen over – ingen ved siden

Bobby

Sir Bobby Charlton tok seg tid til å signere autografer. Foto: Privat

Som ung hadde Ole først Cantona og senere Solskjær som favoritt. I dag heter den største helten Zlatan Ibrahimovitz.

– Å møte spillerne var den aller største opplevelsen. Det er sånt jeg har drømt om siden jeg var liten gutt. Tenkt at jeg kanskje kunne slumpe borti en av dem på en flyplass. Så stod vi der sammen med hele laget, det var helt sykt å se hvordan de har det på trening, hvordan de kastet snøball og tullet med hverandre. Rett og slett en utrolig opplevelse!

Og da Ole Kristiansen trodde de hadde nådd klimaks, kom det plutselig et nytt høydepunkt inn fra sidelinja, så å si:
– Etter kampen ble vi sittende igjen i Warwick-suiten helt til de stengte, før vi bega oss av gårde i en maxitaxi. Da så vi plutselig Bobby Charlton i bilen ved siden av! Taxisjåføren var med på notene, og stanset bilen. Så vi løp ut og kakket på ruta – og tror du ikke han åpnet døra, ble med på bilder og skrev autografer? Det ble prikken over i-en den dagen, for å si det sånn!

Vil du få mulighet til å oppleve det samme som Ole og kompisen hans, og bli med i trekningen om din drømmedag i Manchester?

Skaff deg United-kortet du også!

Eff.rente 26,9 %, 15 000, – o/12 mnd. Totalt 17 026,20